Een opdracht...

Een werk speciaal voor jou gemaakt…

Hoe, wat, waar, wanneer? (zie onder)

Regelmatig maak ik schilderijen, bronzen of collages in opdracht. Een tijd geleden kreeg ik een opdracht voor het laten maken van een schilderij, we praatten over de grootte, de kleur, het motief. Het was voor een zeer speciale viering van het leven.

1. De ideeën zullen het karakter gaan weergeven. Dan zoek ik beelden die dit kunnen uitbeelden. “Een vogelman, die zich beweegt op zoek naar vrijheid, het leven omhelst. Dankzij de techniek kan dat. Mechanismen. Vogel: vrijheid. Manen: verstrijken van de tijd. Huis: een warme, veilige plek. Boot: transport en neemt ons mee door het avontuur van het leven”.

2. Ik maak schetsen in potlood, maak van verschillende ideeën proeven op papier, daarna concretiseer ik de compositie.

3. Het gekozen concept plaats ik op doek en begin met schilderen.

4. De realisatie is een zoektocht, een zoeken naar evenwicht. Ik probeer, verwijder, maak opnieuw, beslis en geleidelijk zijn er plekken waar ik niet meer aankom omdat ik ze goed vind. Voor mij is het een dialoog met het schilderij:

* De grootte van de figuren,
* Het kleurritme, bijvoorbeeld het gebruik hier van oranje,
* Structuren, hoeveel en waar,
* Maak diepte in de afbeelding, welke elementen op de voorgrond en welke elementen een ondergeschiktere rol.

5. Beslissen wanneer het schilderij af is vind ik altijd moeilijk. Meestal kijk ik er een paar dagen niet naar, en als ik het dan weer zie is de beslissing intuïtief. Ik bedenk de titel aan het einde en ik hoop dat dit iets toevoegd aan het werk. Bij deze opdracht speelt lucht een bijzondere betekenis, vandaar de titel:

”Kloppende lucht”

Painting by Angeles Nieto - schilderij door Angeles Nieto
Painting by Angeles Nieto - schilderij door Angeles Nieto
Painting by Angeles Nieto - schilderij door Angeles Nieto

Hoe?

Neem contact op via het contactformulier, bel (06 – 2279 2391) of via sociale media, leg je idee voor en we maken vrijblijvend een afspraak.

Wat?

Een schilderij, collage, een bronswerk, een kleine serie grafiekwerken.

Waar?

Het gesprek (vrijblijvend) en de ontwerpen beginnen in Thorn, in mijn atelier óf in de studio in Amsterdam (naast Artis), daarna kan, afhankelijk van de techniek, het werk verder ontstaan óf in het atelier óf op een andere plek.

Wanneer?

De planning maken we samen, wanneer er wat meer tijd nodig is overleggen we.

Heel belangrijk voor mij is dat er bij de opdracht werken (met uitzondering van grafiekwerk en  bronswerk) géén aankoopverplichting is. (Dit geeft mijzelf in het creëren alle vrijheid en vind ik veel prettiger om in te werken.)

Enkele andere voorbeelden…

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“El escritor”, (de schrijver), acrylics, inks and oilbar on canvas, 30 x 40 cm

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“Sobre el agua del sol”, (Boven het water van de zon), acrylics, inks and oilbar on canvas, 125 x 190 cm

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“El músico”, (de muzikant), acrylics, inks, oilbar and diverse materials on canvas, 70 x 90 cm

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“Nuestro universo, hombre y mujer”, (ons universum, man en vrouw), acrylics, inks and oilbar on canvas, 30 x 30 cm each

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“Tú y yo, una constelación”, (jij en ik, een constellatie), acrylics, inks and oilbar on canvas, 100 x 130 cm

Painting - schilderij- Angeles Nieto

“Beso de plata”, (zilveren kus), acrylics, inks and oilbar on canvas, 30 x 30 cm

error: Content is protected !!