Making of ... FEELING GOOD ART COLLECTION

 IN MY STUDIO

 IN GALLERIES

SOLD

Feeling Good Art Collection, The making of…
Feeling Good Art Collection, Het begin – The beginning…

Sinds maart 2015 werk ik aan deze collectie. Alles begon met de behoefte aan experiment. Vaak heb ik ideeën, wil ik technieken uitproberen of met kleuren experimenteren. Meestal zette ik deze ideeën in mijn hoofd of tekende het op kleine losse blaadjes. De stapel blaadjes werd groter en groter en ik deed er weinig mee, bleven wachten totdat ik eens “tijd” had, nooit dus…
Een dag tekende ik niet op een blad, maar op een klein doek, vanaf dat moment steeds vaker. In eerste instantie waren deze doeken in allerlei verschillende maten. Het kon een serie worden, dacht ik, als ik ze in hetzelfde formaat zou maken als een collectie.

Ik zocht naar een verzamelnaam voor deze collectie, toen ik, toevallig, het liedje van Nina Simone “Feeling good” hoorde, betoverend, ik kreeg er kippenvel van. Ik wist ik het, “perfecto”. Het lied vertelt hetzelfde dat die kleine doeken willen vertellen, op zoek gaan naar een nieuwe ontdekking, een nieuwe weg, een nieuwe dag, een nieuw leven.
Zo werd deze serie geboren, een kunstcollectie met de naam van een lied “Feeling Good” (gracias Nina) “Feeling Good Art Collection”. Altijd in beweging met telkens nieuwe werken, een soort Perpetuum Mobile in kunst

Since March 2015 I have been working on this collection. It all started with the need to experiment. Often I have ideas, I want to try out techniques or experiment with colors. I usually put these ideas in my head and drew them on small leaves. The “collection” leaves became bigger and bigger and I did little with it, waited until I once had “time”, never thus…
One day I did not draw on a sheet, but on a small canvas, more and more often from that moment. Initially these were paintings in a variety of sizes. It could be a serie, I thought, if I could make them in the same format as a collection.

I was looking for a name for this collection, when I heard coincidentally, the song by Nina Simone “Feeling good”, glamorous, I got goosebumps. I knew it, “perfecto.” The song tells the same that the little canvases tell, looking to find a new discovery, a new road, a new day, a new life.
So this series was born, an art collection with the name of a song “Feeling Good” (gracias Nina) “Feeling Good Art Collection”. Always moving with each new work, a kind of perpetual motion in art

Ángeles Nieto

error: Content is protected !!