Over mij

Via mijn werk wil ik communiceren, je laten genieten, en als mogelijk iets verrijkends mee geven. Ik probeer iets toe te voegen aan je ruimte, persoonlijkheid, magie, ziel en emotie.

“Het doel van de kunst is om de geheime essentie van de dingen te belichamen” Aristoteles

Kunst is voor mij

* Oprecht

* Een persoonlijke beeldtaal

* De essentie van de dingen

* Boeiend

* Verdiepend

* Gevoel overbrengen

* Communiceren

* Passie, levensvreugde tonen

10 Dingen die je zou kunnen interesseren…

1) Ik ben van híer en dáár. Geboren in Madrid, Spanje, en ben al meer dan de helft van mijn leven in Nederland. Heb mijn hart verdeeld. Ik ben van het zuiden én noorden, van de stad en nu van het platteland. Ik houd van contrasten.

2) Altijd wilde ik kunstenaar zijn. In Spanje heb ik dat niet aangedurfd en heb ik Kunstgeschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid gestudeerd. Toen ik in Nederland kwam wist ik dat het nú of nooit was en deed ik Academie Beeldende Kunsten in Maastricht, dat was fantastisch.

3) Onafhankelijk en gedisciplineerd zijn mijn eigenschappen. Met passie voor het leven alsof ik een puber ben, en met het idee dat dit avontuur net is begonnen. Het kost tijd om jong te worden“, zei Picasso.

4) 25 jaar geleden eindigde ik mijn studie aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en sinds dat moment heb me “gewijd” aan het creëren. Ik heb aan vele projecten met gepassioneerde mensen samengewerkt.

In het jaar van haar afstuderen werd Angeles genomineerd voor de Akademieprijs. Een jaar later, in 1994 werd ze in Amsterdam uitgeroepen tot “Talent van het jaar”. In Pulchri Studio in Den Haag ontving ze de ereprijs van de ”Javaanse Jongens Grafiekprijs”. Daarop volgden mooie publicaties in toonaangevende magazines als “Art View” en “Blad”.

5) Gedurende 9 jaren werkte ik als grafisch en illustratief ontwerper onder andere voor de Bijenkorf, de NS en de Nederlandse televisie. Momenteel ben ik ook weer volop bezig met het maken van illustraties.

6) Altijd heb ik zeer veel aandacht besteed aan mijn autonome werk. Ik heb geëxposeerd in Duitsland, België, Spanje en Nederland. Mijn werk is aangekocht door collecties in het binnen- en buitenland. Gedurende 14 jaren heb ik het jaarlijks kunstwerk (relatiegeschenk voor internationale klanten) voor Philips Lighting ontworpen.

De afgelopen 25 jaar realiseerde Angeles veelvuldig in opdracht grafiekoplagen voor Philips, Eindhoven; ABP, Heerlen; BührmannUbbens Zutphen; Rode Kruis, Amsterdam; Imtech, Amersfoort. In januari-februari 2015 ontwierp zij voor de organisatie Trollkohnskoppel uit Kiesby (Duitsland) een speciaal grafiek n.a.v. de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs.

7) Mijn leven speelde zich af tussen Madrid, Maastricht en Amsterdam. Nu woon ik in een klein dorpje in het zuiden van Nederland, Thorn. Van stedelijk naar het landelijke en van het landelijke naar de stad, want ik ben nog steeds vaak te vinden in Amsterdam.

8) Kunst naar de mensen brengen, zijn grote waarde te tonen vind ik heel belangrijk. Ik begon met mijn blog AngelesEarth in juni 2014 om zo het creatieve, kunst en illustratie te bespreken. Je kunt er bijvoorbeeld kunst technieken, kunstgeschiedenis vinden, ook artikels over mijn eigen werk. Het creatieve is een manier van kijken, het zijn en het weten. Ik hoop om hier een ruimte “Earth” met wortels in het Zuiden te creëren, een plek voor inspiratie en gevoel.

9) Mijn droom, vliegen.

10) Delen is de sleutel tot geluk. Ik ben er zeker van. Wanneer we allemaal een steentje bijdragen… veranderen we de wereld.

Waarom ik doe wat ik doe?

Creëren is mijn passie, mijn leven. Ik ontdek en accentueer het levende, vergroot en verdiep het. Het is een spel, genieten. Ik kan het delen, is communicatie tussen jou en mij. En trouwens, ik geloof in dromen.

Mijn filosofie

“Wij zijn stof (materie) van de sterren”. “Dat is het basisidee van mijn werk. Ons lichaam is gemaakt van dezelfde materie, ons spirituele leven ook. Wij vormen samen onderdeel van het universum, wij zijn ook sterren. De sterren (hemellichamen), de droomwereld, of het kunnen vliegen als expressie van vrijheid komen vaak terug in mijn beelden”.

”Zo groot en zo klein, zo klein als een van de miljoen lichtjes in het heelal, ver in de donker-blauwe hemel, zo groot als de dichtstbijzijnde zon, universum en individu. Wij hebben leven, wij geven warmte. Alles beweegt, ons hart klopt, ons bloed stroomt, wij ademen, de aarde maakt cirkels, het is licht en donker, komt de zon, komt de maan. Een reis op zoek naar jezelf, een reis op verkenning in de wereld, en als ultieme vorm van verplaatsen, vliegen, vrij van alle grenzen en limieten. (Vrijheid).

En ’s nachts wanneer de sterren zich laten zien, dromen zoals in een winterslaap (een nachtslaap), nieuwe energie maken, ervaringen herleven uit het eigen lichaam, terug naar de sterren, terug naar ons zelf.”

error: Content is protected !!