Workshops en trainingen door Angeles Nieto
review workshop angeles nieto

Leren schilderen en ideeën creëren

De workshop richt zich op de basistechniek van het schilderen en creatief denken. Hoe creativiteit te stimuleren, hoe tot nieuwe ideeën te komen, hoe deze te vertalen naar het schilderen. Wij leren kleur en compositie te gebruiken. Wat maakt een schilderij interessant of goed en hoe kun je  zo een beeld creëren. We gaan ons verdiepen in jullie creativiteit, richtlijnen en artistieke kennis geven, en vooral genieten van het bezig zijn met kunst.

* Deze workshops worden gegeven in Thorn (atelier van Angeles) of in Amsterdam bij AquArtisGallery (links naast “Artis”).

* Je kunt je als individu of als groep aanmelden. Als groep (minimaal 6 maximaal 8 personen) kun je zelf een datum voorstellen.

* Data

Zondag 8 april 2018, Thorn – Schrijf je in!

Inschrijven als geïnteresseerde kan altijd, je ontvangt dan het laatste nieuws en data!

Het creatieve proces – werkplan

Leren schilderen volgens een werkplan en de creatie van een interessant en goed beeld.

In de workshop wordt het creatieve proces praktisch toegepast. We starten vanuit de inspiratie, en komen tot het realiseren van een schilderij.  Wij werken met een thema, verdiepen ons in alle fases van het creatieve proces (onderzoek, ideeën creëren, experimenteren, schetsen, realisatie). Wij leren gebruik maken van kleur, compositie, licht en textuur. Wij onderzoeken wat een schilderij interessant maakt en hoe je zo een beeld kunt creëren. Het wordt een intense dag, genieten van onze passie.

* Deze workshops worden gegeven in Thorn (atelier van Angeles) of in Amsterdam bij AquArtisGallery (links naast “Artis”).

* Je kunt je als individu of als groep aanmelden. Als groep (minimaal 6 maximaal 8 personen) kun je zelf een datum voorstellen.

* Data

Zaterdag 7 april, Thorn – Schrijf je in!

Inschrijven als geïnteresseerde kan altijd, je ontvangt dan het laatste nieuws en data!

Leren creatief zijn, innoveren met onderscheidende ideeën

De motor van innovatie is creativiteit. Creativiteit laat je jouw horizon ontdekken. Met deze  training leer je flexibeler te denken, nieuwe mogelijkheden te vinden en jouw dagelijkse- en werkpatronen te doorbreken. Er komen creatieve technieken aan bod die je kunt toepassen en waarmee je blokkades kunt overwinnen. Creativiteit kun je leren, creativiteit zit in je.

* Deze workshops worden gegeven in Thorn (atelier van Angeles) of in Amsterdam bij AquArtisGallery (links naast “Artis”).

* Je kunt je als individu of als groep aanmelden. Als groep (minimaal 7 maximaal 10 personen) kun je zelf een datum voorstellen.

* Data

Data nog niet bekend. Als groep kun je een datum voorstellen.

review workshop angeles nieto

Deelnemers vertellen…

Default Avatar
Linda Doorackers

4 september 2016 een heel fijne, leerzame, relaxte en goed verzorgde dag gehad in Thorn onder leiding van Angeles (wat een fijn mens!). Interessante informatie over creatief proces, nuttige adviezen bij het schilderen en heerlijke lunch. Eind van de dag naar huis met een kunstwerkje, kortom Topdag!

Default Avatar
Edith König

Veel geleerd van creatief multitalent Angeles Nieto op de workshop "creëren met verf, de oorsprong van een idee". Prachtige omgeving en locatie in Thorn en genoten van de enorme gastvrijheid. Ook het naslagwerk is verrassend mooi en waardevol. Echte aanrader!

Default Avatar
Josje Corbeij

4 september deelgenomen aan de workshop bij Angeles. Eigenlijk kan ik de dag alleen maar beschrijven als één groot Feest.
Haar kennis en kunde en uitleg zijn heel duidelijk. Léren op een hele fijne wijze. Angeles haar enthousiasme en inspiratie werkt als de griep...het is (wel op een fijne manier) besmettelijk! De gehele opzet van de workshop vond ik heel aangenaam. De gastvrijheid is al voelbaar bij binnenkomst. Verrukkelijke lunch mogen genieten, verzorgd door Paul. Groep was gezellig. Tijdens schilderen alle hulp en aanwijzingen van Angeles. De dag vloog voorbij en sloten we nog af met een gezellige borrel!
Ik hoop zeer dat Angeles t.z.t. ook cursus wil gaan geven. Lijkt me super!
Een vervolg workshop is ook iets om naar uit te kijken.
Lang verhaal in één woord = Topdag!!

Marjon van der Meer
Marjon van der Meer

Angeles geeft een heel goede workshop. Dat komt, omdat ze vooraf vraagt afbeeldingen te sturen van dat wat je ooit maakte en van wat je mooi vindt. En ze vraagt te laten weten waar je die dag graag meer over wilt weten. Doordat ze de groepen klein houdt kan ze hier bij ieder goed op in gaan.
De workshop heeft een mooie opbouw, een goede inleiding waarin ze haar ideeën met met voorbeelden illustreert. Daarna zet ze je met de aangedragen ideeën aan het werk. Ik heb die dag zowel op het gebied van compositie (dat was mijn vraag) als op het gebied van materiaalgebruik een schat aan informatie gekregen en die ideeën meteen kunnen uitproberen in een schilderij. Ik kreeg nieuwe inzichten en nieuw enthousiasme, wat wil je nog meer? De heerlijke lunch was een fantastisch extraatje.

Default Avatar
Roeland

Mooie dag en interessante thema's.

Default Avatar
Sonja Michiels

Ik heb genoten van deze prachtige goed verzorgde workshop...en wat een heerlijke gastvrijheid ...je voelt je dadelijk thuis..
Angeles haar spontaniteit en creativiteit werken aanstekelijk ..vanaf minuut een tot aan het einde interessant..hele leuke leerrijke opbouw van de workshop...diepe buiging voor zo'n grote eenvoudige lieve dame....ook dank aan Paul hij heeft ons verwent met lekkere gerechten en drankjes ❤warme knuffel en een hele dikke dank jullie wel .Fijne, lieve mensen ....ga zo voort...

Default Avatar
marie jeanne

Een enthousiaste Angeles neemt je mee in haar creatieve wereld om je deelgenoot te maken van de vele mogelijkheden om je te openen voor je eigen inspiratie. Verwondering, opwinding die je niet loslaten , dankzij de vele tips. Niemand komt iets te kort, qua info of raad, qua bevrediging van de innerlijke mens dankzij de keukenkunsten van Paul. Een mooi zeer verzorgd boekje met kleurfoto's en de info van de dag,ging met ons mee naar huis. En een kunstwerkje van eigen hand!!! Een topdag met mooie mensen!! Een dikke dankjewel!!

Hubert
Hubert

Deze workshop is zeer duidelijk van opzet, geeft veel aspecten van de creativiteit weer. Kortom: Je komt heel veel te weten via Angeles haar duidelijke en enthousiaste verhaal, een verhaal van iemand die wéét waar ze het over heeft. Iemand die de brede "lijnen" binnen de kunstgeschiedenis goed kent, en je daardoor een schat aan nieuwe inzichten meegeeft. Op naar haar volgende workshop!

Laat hier je reactie achter!
error: Content is protected !!